dinsdag 7 oktober 2014

Tekkel/Dachshund

Een tekkelliefhebber zocht naar "in de ring" patronen van een tekkel...die bleken moeilijk te vinden dus bood ik aan om te proberen zelf 1 te maken.....na veel denk werk kwam het er toch van:
Hier is het patroon te downloaden in PES en VIP:http://www.mijnbestand.nl/Bestand-JKBINFLPVNA4.pes  &  http://www.mijnbestand.nl/Bestand-GNJEVH7OFSCM.vipEerst tekende ik in pre design een tekkel waarna ik deze gedigitaliseerd heb.....
Dit heb je nodig:
Borduurmachine ( spreekt voor zich)
Fleece
Vilt oid voor de staart en evt. oren ( heb ik niet gemaakt)
plakband
Schaar,
Fiberfill vulling
saté prikker

Span versteviging in de ring, zoek het patroon op en spiegel het ( dit heb ik zo gedaan zodat beide helften een oogje krijgen)
Het patroon bestaan uit 4 borduurgangen: omtrek, oog, binnenoog en buitenste omtrek met uitsparing voor het vullen.


Leg de fleece op de ring en borduur alleen de 1e gang( bij mij blauw) met een kleur van het fleece , dan de 2e en 3e gang ( oogje)
Haal vervolgens alles uit de ring en knip grof de fleece rondom weg.

Span de ring opnieuw in en spiegel het patroon weer terug, leg er fleece op en borduur de 1e gang.
Deze doet hij 2x, zet de machine stop na de 1e ronde van de 1e gang en leg de "staart"en evt. oortjes van vilt o.i.d. op de juiste plaats ( evt. met plakbandje vastzetten) en laat de machine de 1e gang afmaken, borduur dan de 2e en 3e gang ( oogje)Leg vervolgens het 1e hondje op de kop op de hond in de ring, zo precies mogelijk,  ( is een pieterpeuterig klusje!) 


plak het evt. met stukjes plakband vast.....en borduur de laatste gang ( kleur)Haal alles uit de ring en knip rond om het geborduurde patroon uit( de opening is niet heel erg groot, haal desnoods een paar steken los)


Keer het geheel met behulp van een saté prikker  en evt. naald en
vul met fiberfill.
Naai de ingang met de hand dicht


En klaar is de tekkel!!
Je kunt evt. met de staart ook een lusje van lint o.i.d. meenaaien om er zo een sleutelhanger van te maken.
De Tekkel is ongeveer 13 X 8 cm als ze klaar is.


Nu ook tekkel met oor....deze gang is gang 4 en dient na het oog geborduurd te worden:http://www.mijnbestand.nl/Bestand-IRF8RABOBNWM.pes  &
http://www.mijnbestand.nl/Bestand-V7CTFKRZAGQM.vip......

Succes!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten